Copyright 2018 SpectacolTM

Alexandra Ușurelu & Mircea Vintilă - Mergem toți într-o barcă
Cumpară bilet

Teatrul National “Mihai Eminescu”, Timisoara

6 nov 2018, Ora 19:00

de la 40 lei

Descriere

”Timpul vieții ni-i scurt, hai să-l facem curat…” cântă Mircea Vintilă. Când rostești sau auzi numele lui Mircea Vintilă, gândul te duce la folk, la muzică de calitate, la un spectacol pentru oameni și idei. I se mai spune și ”lordul”. Evident, de la piesa lui, ”Lordul John”. Cu o activitate discografică și concertistică bogată, numeroase premii câștigate de-a lungul carierei, cântecele lui Mircea Vintilă se caracterizează prin melodicitate și atenție acordată cuvintelor.

Triplu nominalizat la Premiile Muzicale Radio România, albumul de debut al Alexandrei Ușurelu, ”La capătul lumii”, a dat în 2014 startul unei povești muzicale de succes. Fără artificii și acțiuni agresive de promovare, Alexandra Ușurelu a reușit ceva ce poate părea, în România acestor ani, doar o firavă speranță: să câștige aprecierea unui public educat, cu gusturi fine, ce preferă să-și aleagă singur muzica pe care o ascultă și să-și urmeze artiștii favoriți în sălile de spectacol. S-a făcut remarcată în aproape 400 de concerte în ultimii 3 ani drept o artistă care a readus bunul simț pe scenele de concert din România prin muzica sa curată și producțiile surprinzătoare, vocea și personalitatea sa trasând pentru cunoscătorii muzicii de calitate conturul unui artist singular în muzica românească.

Concertul Alexandra Ușurelu și Mircea Vintilă – ”Mergem toți într-o barcă”, adus pentru prima oară în Timișoara, include cele mai cunoscute cântece ale celor doi artiști, dar și momente susținute împreună, cântând ”Ceva se întâmplă cu noi” (cântecul nominalizat ca ”Cel mai bun duet al anului” la Premiile Radio România”), ”Prețul Corect” și ”Barca”.

Apreciatul cvartet de coarde „Petrila Strings Quartet”, format din membri ai orchestrei Filarmonicii Banatul din Timișoara, îi va acompania pe cei doi artiști în concertul de la Opera Națională din Timișoara, împreună cu excepționalul band al Alexandrei, ce include mai multi muzicieni timișoreni ce activează acum în București.
Merg “toți într-o barcă”: doi artiști excepționali și muzica lor cu aranjamente scrise special pentru band si cvartet de coarde, pe aceeași scenă fabuloasă a Operei, pentru un concert fantastic, în premieră în Timișoara, pe 6 noiembrie 2018.

Durata: 3 ore  

Cumpară bilet