Copyright 2018 SpectacolTM

La Pulce
Cumpară bilet

Teatrul National “Mihai Eminescu”, Timisoara

09 oct 2018, Ora 19:00

de la 70 lei

Descriere

Ștefan Bănică urcă pe scena Teatrului Național din Timișoara, în calitate de actor, marți, 9 octombrie, cu începere de la ora 19:00.

”La Pulce” este o adaptare șcenică după ”Puricele în ureche” de Georges Feydeau. Horațiu Mălăele transformă capodopera în structura unei reprezentații de Commedia dellʹ Arte, reușind să provoace râsul sănătos dar și contrarierea spectatorului, ca rezultat al ambivalenței fiecărui personaj devenit, pe rând, când farsor, când păcălit. Prin decor, lumină și muzică, șcena devine un spațiu special, cu o putere nemaipomenită de transpunere a publicului într-o poveste de un comic savuros.

După ani de căsnicie, Mamarmota di Pomodoro începe să se îndoiască de fidelitatea soțului ei, Alfonso Bursucco di Pomodoro. Își arată îndoielile celei mai bune prietene, Maria del Rosa Flamencohones en Todos Partes de Matamoro, și decid să-l pună la încercare trimițându-i o scrisoare ca din partea unei necunoscute, invitându-l la o întâlnire. El, nefiind interesat, îl trimite pe prietenul său, Antonio Facaldo Cortegiatore. Din acest moment încep să se ivească tot soiul de încurcături, care mai de care mai amuzante.

Haideți la un spectacol în care acţiunea este plasată în Veneţia, fiind transpusă plastic şi stilistic într-o agreabilă, revigorantă comedia dell arte de maestrul Mălăele.

Durata: 3 ore  

Cumpară bilet