Copyright 2018 SpectacolTM

Profesiunea Doamnei Warren
Cumpară bilet

Casa de Cultură a SIndicatelor Oradea

20 mar 2019, ora 19:00

de la 60 lei

Descriere

🎭 Miercuri, 20 martie, de la ora 19:00, vă invităm la Casa de Cultură a Sindicatelor, Oradea să vizionați piesa de teatru „Profesiunea Doamnei Warren” cu Maia Morgenstern, Ilinca Manolache, Claudiu Istodor, Tudor Istodor, Avram Birau și Ioan Lupu.

🎟️ Biletele sunt disponibile online, pe www.iabilet.ro și offline, în curând, la Casieria Casei de Cultură a Sindicatelor.

☎️ INFO & REZERVĂRI: 0752 806 143
📢 Vă recomandăm să vă rezervați biletele din timp!

🎭 Autor: George Bernard Shaw
🎭 Traducerea: Claudiu Istodor
🎭 Regia: Claudiu Istodor
🎭 Scenografia: Maria Miu
🎭 Light Design: Iulian Bălțătescu
🎭 Ilustraţie muzicală: Tudor Aaron Istodor
🎭 Producție: Teatrul Mic București

🎭 Scrisă în 1893, piesa a fost cenzurată timp de opt ani, iar când, în sfârşit, a avut premiera la Londra în 1902, publicul a fost de-a dreptul indignat de conţinutul controversat la vremea aceea. Povestea se desfăşoară în jurul relaţiei dintre doamna Kitty Warren, matroana unui bordel şi fiica ei, Vivie. Având ca atuuri umorul acid şi intuiţia abilă, Shaw le pune pe mamă şi fiică în ipostaza de a se confrunta pentru a demasca ipocrizia şi decadenţa aşa-numitei societăţi de bon ton. Va rezista relaţia lor în urma unei lupte date în jurul sexului, dragostei, banilor, carierei şi moralităţii?

🎭 Doamna Warren și partenerul său de afaceri, Sir George Crafts (Claudiu Istodor), administrează diverse bordeluri situate în marile orașe ale Europei. Fiica doamnei Warren, școlită la Cambridge, nu este de acord cu profesiunea mamei sale, cele două având viziuni asupra vieții total diferite. Ceea ce urmează nu e greu de închipuit… fiecare consideră că stilul său de viață este cel corect și încearcă să-și impună punctele de vedere.

*****
Una dintre cele trei „piese neplăcute” ale lui Shaw a avut premiera absolută în anul 1902 la un club de teatru din Londra, unde s-a jucat doar de două ori şi a fost interzisă vreme de 32 de ani.
Trupa care a jucat piesa în 1905, la New York, a fost arestată o noapte, iar producătorul a fost judecat şi condamnat.

Piesa a primit avizul de a putea fi jucată de un teatru profesionist la un an după ce autorul ei câştigase premiul Nobel.
Vă întrebaţi de ce oare a fost interzisă această piesă atâta timp? Pentru că Shaw demască imoralitatea societăţii engleze acoperită de falsa aparenţă, de filistinism şi ipocrizie.

Bernard Shaw abordează cu atâta îndrăzneală tema uneia dintre cele mai vechi meserii din lume: prostituţia. Căci ce este doamna Warren, cea care s-a înconjurat de mister, decât o fostă prostituată, devenită matroană de bordel?
Nimic altceva decât un personaj care încearcă să-şi ascundă atât trecutul cât şi prezentul de teamă ca fiica ei, crescută departe de această lume, să nu afle adevărul.

📌 ORGANIZATORI: TEATRALIS & Spectacol TM

📌 PARTENERI Teatralis:
– Palatul Brukenthal Avrig – www.PalatulBrukenthalAvrig.ro
– Europa Turism Timisoara – Romania – www.EuropaTurism.ro
– eHaiHui • Around The World – www.eHaiHui.net
– Secret TRIP – www.SecretTRIP.ro
– MyPR – www.MyPR.ro

Durata: 3 ore  

Cumpară bilet
Alte spectacole