2x PREMIERĂ Cluj: Tache, Ianke și Cadâr // Horaţiu Mălăele, Răzvan Vasilescu, Mihai Constantin
Actualizare condiții participare la eveniment:
Accesul este permis pentru persoanele:
Care dețin Certificat Covid – și pentru care au trecut 10 zile de la schema completă a vaccinării
Care fac dovada trecerii prin boală – nu mai veche de 90 de zile și nu mai devreme de 15 zile
*Copiii sub 12 ani sunt exceptați de la aceste reguli.
*****
Condiții de participare la eveniment:
o Pe proprie răspundere, fără impunerea vreunei condiții de mai jos, în prezent nefiind incluse reguli speciale în afară de: purtatul măștii în interior, pe parcursul întregului eveniment și posibilitatea de a susține un eveniment cultural într-un spațiu închis la o capacitate de 70 % din capacitatea totală a sălii (în cazul în care regulile sanitare, enunțate mai jos, devin obligatorii pentru a putea susține evenimentul, organizatorul nu are nicio obligație de a returna suma achitată pentru biletele achiziționate. Organizatorul nu este în măsură de a impune reguli de participare, acestea fiind stabilite exclusiv prin Ordonanțe de Guvern)
o Vaccinat
o Test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore
o Test la intrare (testul va fi disponibil, contra cost, iar testarea va fi efectuată de personal autorizat)
o Bilet de externare din spital, nu mai vechi de 90 de zile și nu mai devreme de 15 zile
*Conform ORDINULUI nr. 3.245/1.805/2020, completat la 20.05.2021, minorii sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale de orice fel.
**************************
TACHE, IANKE ȘI CADÂR
Horaţiu Mălăele, Răzvan Vasilescu şi Mihai Constantin readuc în fața publicului textul lui Victor Ion Popa – „Take, Ianke şi Cadâr”.
Textul, o comedie savuroasă în trei acte, scris în 1932 şi pus în scenă în acelaşi an la Teatrul Maria Ventura, a fost montat pentru prima dată la Bulandra în 1957 de regizorul N. Al. Toscani.
La peste şase decenii de la montarea lui Toscani, Horaţiu Mălăele readuce pe scenă cele trei tipologii umane, întrupându-l pe evreul Ianke şi distribuindu-i în rolurile turcului Cadâr şi românului Take pe Răzvan Vasilescu şi pe Mihai Constantin.
Alături de cei trei interpreţi principali, din distribuţie vor mai face parte: Dana Dogaru, Adrian Ciobanu, Maria Veronica Vârlan şi Matei Constantin. Scenografia spectacolului i-a fost încredinţată Mariei Miu.
Piesa aduce în prim plan povestea de viaţă a celor trei prieteni negustori, abordând cu subtilitate problematica rasei, credinţei şi religiei, a statutului identitar individual şi de grup, reamintindu-ne astfel că diferenţele nu sunt neapărat un motiv de disensiuni. Dar şi că buna înţelegere poate funcţiona pe fondul acceptării şi al asumării a ceea ce ne defineşte şi ne diferenţiază de ceilalţi.
Write a Comment