PREMIERĂ Cluj: Doi pe o bancă // Mihai Bendeac & Ilona Brezoianu
Actualizare condiții participare la eveniment:
Accesul este permis pentru persoanele:
Care dețin Certificat Covid – și pentru care au trecut 10 zile de la schema completă a vaccinării
Care fac dovada trecerii prin boală – nu mai veche de 90 de zile și nu mai devreme de 15 zile
*Copiii sub 12 ani sunt exceptați de la aceste reguli.
*****
Condiții de participare la eveniment:
– Pe proprie răspundere, fără impunerea vreunei condiții de mai jos, în prezent nefiind incluse reguli speciale în afară de: purtatul măștii în interior, pe parcursul întregului eveniment și posibilitatea de a susține un eveniment cultural într-un spațiu închis la o capacitate de 70 % din capacitatea totală a sălii (în cazul în care regulile sanitare, enunțate mai jos, devin obligatorii pentru a putea susține evenimentul, organizatorul nu are nicio obligație de a returna suma achitată pentru biletele achiziționate.
Organizatorul nu este în măsură de a impune reguli de participare, acestea fiind stabilite exclusiv prin Ordonanțe de Guvern)
– Vaccinat
– Test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore
– Test la intrare (testul va fi disponibil, contra cost, iar testarea va fi efectuată de personal autorizat)
– Bilet de externare din spital, nu mai vechi de 90 de zile și nu mai devreme de 15 zile
*Conform ORDINULUI nr. 3.245/1.805/2020, completat la 20.05.2021, minorii sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale de orice fel.
**************************
Mihai Bendeac și Ilona Brezoianu sunt ”Doi pe o bancă”
Un bărbat și o femeie, la lăsarea întunericului, într-un parc ce devine sufragerie, dormitor, dar mai ales scena disputei, a intrigii ce ce se țese odată cu exultanța senzorială și senzuală a celor două personaje – Vera și Fedea (Iura, Alexei). Doi oameni ce se lasă prinși în iluzia unei iubiri posibile ce poate apărea (într-o formă vagă), totuși… chiar și după trei, patru mariaje ratate. Realizezi că, de fapt, niciunul nu vrea să plece de pe banca aceea, ce închide în ea, ca într-un spațiu miraculos, suspansuri, trăiri, un timp al posibilităților, în care se poate visa la fericire. Și nu asta facem, căutăm?
Dialogurile picarești sînt monologuri detaliate, naratoriale ce nu mai conving pentru că ei nu mai cred în trecutul lor, devenind iresponsabili și nerespunzători
……
Concluzia: amîndoi sînt speriați în fața unei posibile singurătăți într-o lume înnebunită, în această civilizație a divorțurilor, în acest post-apocalips, care ne-a adus destrămarea a tot ce construise omul mai bun în mileniile dinainte: ideea, ba chiar destinul unei familii.
Aleksandr Ghelman, dramaturg rus contemporan, propune reîntâlnirea într-un parc dintre un bărbat și o femeie, prilejul al unor destăinuiri despre destinul fiecăruia marcat de eșecuri. De la cochetărie și minciună, cei doi ajung la un trist adevăr…
Două destine ciudate, frînte, două destine tragic-comice. Întîlnirea începe cu minciuni dar…. se ajunge la adevăr. La lăsarea întunericului, El și Ea se-ntîlnesc… în parc. De-aici se naște o comedie emoționantă, în care adevărurile se dezvăluie cu dificultate, dar și cu mult umor și intensitate. Un spectacol despre căutare, despre singurătate și eșec, dar și despre iubire și speranța de a o regăsi. (Liliana Popa)
Write a Comment